RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Нові санкції США проти Росії: стало відомо про серйозну проблему Путіна з його оточенням

У зв'язку з майбутньою публікацією в США списку близьких до Кремля олігархів, президент РФ Володимир Путін зіткнеться з певними труднощами.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Якщо говорити про простір практичних кроків, то у Путіна з'являються досить серйозні проблеми. До сьогоднішнього моменту він завжди мав можливість компенсувати тим групам, на які він спирається, економічні втрати через санкції за допомогою тих ресурсів, які у нього в руках. В останні кілька років ресурсів залишається все менше. Раніше групі [Аркадія] Ротенберга, що потрапила під санкції і втратила істотні фінансові активи, могли зробити компенсацію у вигляді великого держзамовлення на 250 млрд рублів, що легко перетворюються на 4 млрд доларів, на будівництво кримського мосту. Але ж на всіх кримських мостів не напасешся", - зазначає Орєшкін.

За словами політолога, в ситуації, що склалася Путіну доводиться більше коштів забирати у нафтовиків, які також страждають від санкцій і вже не можуть похвалитися наявністю зайвих коштів.

"Так що в реальності у Путіна виникають труднощі в покупці лояльності тих елітних груп, на які він спирається. Тому, звичайно, буде закулісне прагнення зняти санкції, щось на щось обміняти, якось вибратися з цієї економічної ситуації. Мені здається, що на тлі посилення риторики ми будемо спостерігати досить стійкі підкилимні спроби якимось чином позбутися цього тиску від санкцій", - припускає Орєшкін.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - У Путіна труднощі через США, Україні потрібно бути готовою до небезпечних сценаріїв.