RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ми ж братні народи: у російській Держдумі відхрестилися від спроби теракту в Україні з підривом крейсера

Громадянин Росії Давид Пономарьов в 2015 році намагався підірвати ракетний крейсер "Україна", який у недобудованому стані знаходиться на території суднобудівного заводу в Миколаєві.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає прес-служба відомства.

Відзначається, що Пономарьов, який пов'язаний зі спецслужбами Росії, мав намір підірвати крейсер на День Конституції України. Кононенко підкреслив, що СБУ вдалося запобігти цей теракт.

У свою чергу, заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони і безпеки Юрій Швиткін назвав цю заяву Віктора Кононенка провокацією.

"У нас немає ніяких ні агентів, ні резидентів на території України. Ми вважаємо український народ братнім і ні в якому разі не зацікавлені в ескалації напруженості, на відміну від українських властей. Тому все це провокаційні розмови, за допомогою яких намагаються ще більше розпалити ворожнечу між українцями і росіянами", - заявив Швиткін в інтерв'ю телеканалу RT.

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ заявляли, що російські спецслужби готували вибухи в румунських школах у Чернівецькій області з метою дестабілізації ситуації в Україні.