RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Хочуть помсти: командир найманців Путіна розповів про ажіотаж серед бажаючих записатися до ПВК "Вагнера"

Після розгрому найманців з так званої ПВК "Вагнера" в сирійській провінції Дейр-ез-Зор 7 лютого кількість громадян РФ, які бажають записатися до лав найманців, зросла.

Про це на умовах анонімності в інтерв'ю France 24 розповів високопоставлений представник ПВК "Вагнера", який займається підбором найманців для відправки в Сирію. Відзначається, що ця людина "працює" по Єкатеринбурзькій області РФ.

"Щотижня я отримую п'ять або шість нових запитів. Деякі дзвонять мені по телефону, деякі приходять до мене особисто. Близько сотні людей у регіоні планують відправиться в Сирію", - сказав представник ПВК "Вагнера".

Він підкреслив, що інтерес до питання відправки в Сирію зріс після розгрому військами США найманців ПВК "Вагнера" 7 лютого.

"Зараз питання більше стосується помсти, ніж грошей", - говорить представник ЧВК.

Однак він підкреслив, що ці люди, які жадають помсти, не знають всю історію цілком. За його словами, в сирійській провінції Дейр-ез-Зор загинули не п'ять громадян РФ, як офіційно заявляє Москва, а 218. Однак на даний момент було виявлено лише 150 тіл.

"150 людей в рефрижераторах прибули на базу "Вагнера". В якому вони стані? "М'ясний фарш" – ось як би я їх описав".

Однак представник ПВК "Вагнера" зазначив, що це та доля, яку ці люди вибрали собі самі:

"Якщо ви підписуєте контракт з приватної військової компанією, то ви продаєте себе за гроші. Компанія може використовувати вас так, як вона захоче. Що буде з тобою після твоєї смерті? Якщо ви перетворилися у фарш, ну і що? Вони кладуть вас в сумку, закривають труну і - в кращому випадку - відправляють вас додому. У гіршому, вони поховають вас там. Якщо ви готові заробляти гроші, вбиваючи людей і захищає комерційні інтереси інших, тоді це нормально".

Як повідомляв "Апостроф", видання The Washington Post дізналося, що наказ про наступ ПВК "Вагнера" в сирійській провінції Дейр-ез-Зор було дано урядом РФ.