RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ніяких трагедій: названа причина, по якій на росТБ довго мовчали про пожежу в Кемерово

Відмова від трагічних новин або вкорочене висвітлення таких подій - традиційна практика федеральних телеканалів у Російській Федерації, саме тому про смертельну пожежу в торговому центрі "Зимова вишня" на росТБ довго мовчали.

Про це йдеться в матеріалі "Російської служби ВВС".

Так, телебачення РФ не висвітлювало акції протесту в Волоколамську, де десятки дітей потрапили до лікарні з отруєнням через звалище. Крім того, телеканали ігнорували напади в школах в Улан-Уде і в Пермі в січні 2018 року і не розказували про різанину в Сургуті влітку 2017 року.

"До президентських виборів на федеральних телеканалах діяла жорстка заборона на негативні новини: вони не повинні були даватися без консультацій з прес-секретарем президента Дмитром Пєсковим або першим заступником голови адміністрації президента Олексієм Громовим, розповів ВВС ще один співробітник телеканалу, який також попросив про анонімність", - йдеться в матеріалі.

Уточнюється, що, ймовірно, заборона на негатив поширюється і на період до інавгурації президента РФ. Зокрема, напередодні президентських виборів Кремль запустив проект з висвітлення позитивних новин про органи влади.

У той же час Пєсков у відповідь на запитання про існування заборони на погані новини назвав інформацію "повним абсурдом" і запевнив, що не розуміє суті питання.

Всі подробиці смертельної пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимова вишня" читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії в результаті пожежі в ТЦ загинули понад півсотні людей: що відомо на даний момент.