RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Росії порушили справу проти відомого українського міністра

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова через недопуск росіян на вибори президента Росії в Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Про це повідомляється на сайті СК РФ.

"За даними слідства, Аваков, діючи групою осіб за попередньою змовою, давав вказівки підлеглим по службі співробітникам МВС України, що забезпечують охорону і безпеку російських дипломатичних установ в Києві, Львові, Одесі та Харкові не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ, які перебували на території України 18 березня 2018 роки для участі у виборах Президента", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні виборів президента РФ глава МВС України Арсен Аваков заявив, що Росію попереджали про допустимість проведення виборів на підконтрольній Україні території лише в разі її відмови від їх організації на території окупованого Криму.

Оскільки Кремль все одно вирішив проводити незаконні вибори на півострові, то українські правоохоронці заблокували доступ до виборчих дільниць в російських дипломатичних представництвах.