RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Йде у відставку: РосЗМІ дізналися цікаві деталі про кремлівського куратора бойовиків ДНР-ЛНР

Помічник президента РФ Владислав Сурков, який відповідає в тому числі за український напрямок російської зовнішньої політики і, за деякими даними, курирування "ДНР-ЛНР", а також вважається "сірим кардиналом" Кремля, може піти у відставку.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "РБК".

Називаються різні причини можливої відставки. Одна з них - провал української політики Кремля. Як відзначають співрозмовники видання: "Стратегія на українському напрямку в цілому зайшла в глухий кут, мінські угоди не виконуються, будь-яких проривів в доступній для огляду перспективі не передбачається".

Крім того, згадуються також конфлікти Суркова з іншими відомствами, які "вважали, що він втручається не в свої справи". Зокрема, за словами двох джерел РБК у команди Суркова був конфлікт з силовиками, зокрема з 5 службою ФСБ (служба оперативної інформації і міжнародних зв'язків), що відповідала за контррозвідку на територіях так званих "ДНР" і " ЛНР ". Саме ця служба, стверджують джерела РБК, підтримувала главу так званого "МГБ ЛНР" Леоніда Пасічника в його конфлікті з колишнім ватажком "республіки" Ігорем Плотницьким. Плотницького, в свою чергу, за численними свідченнями, підтримував Сурков.

Деякі, втім, стверджують що ймовірний відхід Суркова зі своєї посади не пов'язаний з російсько-українськими відносинами. За словами близького до нього директора Центру політичної кон'юнктури Олексія Чеснакова, Сурков швидше за все не залишиться в Кремлі.

"Не знаю, як і коли буде прийматися рішення, але у мене відчуття, що Владислав Юрійович навряд чи залишиться працювати в нинішній якості", - сказав політолог.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про регулярні зустрічі помічника президента РФ Владислава Суркова зі спеціальним представником Держдепу США Куртом Волкером з питання війни на Донбасі.