RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не можуть нічого запропонувати, крім війни: в Україні вказали на вражаючі зміни настроїв росіян

На сьогоднішній день у Російської Федерації немає "світлого майбутнього", владі нічого запропонувати своїм громадянам і країнам-союзникам, тому в Кремлі розкручують теми перемоги і "побєдобєсія".

Про це "Апострофу" заявив колишній український дипломат і шоумен Дмитро Чекалкін.

"Що вони (російська влада, - ред.) можуть пообіцяти своєму народу або народам країн-союзників? "Можемо повторити"? Ще одну світову війну?" - зазначив він.

За словами екс-дипломата, "побєдобєсіє" для Кремля - це зручний інструмент для того, щоб залучити широкий загал до своїх маршів.

"Взагалі в російській громадській свідомості відбулася деформація від "Аби не було війни" 20 років тому до "Можемо повторити" при Путіні (президенті РФ Володимирі Путіні, - ред.). Ось такий експеримент над мізками мільйонів росіян: вчора вони жахалися цієї війни і говорили, що це не повинно повторитися, а потім почали малювати на своїх автомобілях "На Берлін за німкенями" і подібне. Це зайвий раз підкреслює маніпулятивну силу ЗМІ ", - сказав Чекалкін.

Він додав, що у німецького диктатора Адольфа Гітлера свого часу не було телебачення, тільки радіо і газети, але він зміг перетворити найбільш цивілізовану в світі націю в якесь стадо тварин, які знищували інші народи.

Колишній дипломат підкреслив, що той пропагандистський інструмент, який сьогодні у Путіна в руках, дуже ефективний, оскільки людська психологія дуже пластична.

"Я завжди наводжу приклад, як у кінці 80-х вдалося змінити ставлення сотень мільйонів радянських громадян до Сполучених Штатів і Ізраїлю. Я три з половиною роки був у відрядженні в Алжирі і повернувся в кінці 1989-го в абсолютно іншу країну. Коли я їхав, найстрашнішим ворогом був Ізраїль - "пособник американського імперіалізму". Раптом мене запрошують у концертний зал з приводу якоїсь події, де публіка стоячи і з оплесками зустрічає главу всесвітнього сіоністського агентства. Ще два роки тому про нього писали страшні книги, мовляв, це "криваві щупальця імперіалізму на шиї вільних народів світу", а тут трьохтисячна аудиторія зустрічає його оплесками..." - сказав Чекалкін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Для того, щоб росіяни почали проклинати Путіна, досить одного - відомий шоумен.