RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Названо умову, за якої росіяни можуть почати серйозно бунтувати

В РФ є досить великий прошарок населення, який бере участь в розподілі грошових надходжень від експорту нафти. Серйозні протести в Росії можуть початися тоді, коли розподіляти вже буде нічого.

Про це "Апострофу" розповів відомий український ведучий і шоумен Дмитро Чекалкін.

За його словами, найближчим часом розраховувати на серйозні хвилювання в Росії не варто.

"Росіяни починають бунтувати, коли вже нічого красти. На жаль, зараз ми бачимо протилежну тенденцію: протягом останніх трьох місяців за рахунок подорожчання нафти й газу вони на 20-25% збільшили валютні надходження. Тобто їм є за що і далі годувати лояльну аудиторію", - зазначає Чекалкін.

Лояльність виборців президента РФ Володимира Путіна, в свою чергу, підтримується двома способами.

"Усі лояльні до Путіна поділяються на дві категорії: ті, хто "в долі", й ті, хто не в курсі. Існує величезна кількість тих, хто "в долі", - сьогодні практично в кожній родині хтось працює на державній службі. Тобто немає сімей, не пов’язаних з бюджетним фінансуванням. Враховуючи, що Росія все ж має мільярдні надходження від продажу вуглеводнів, то є чим годувати всю адміністративну бюрократичну машину. За роки правління Путіна цей апарат збільшився удвічі – кількість населення зменшилась, а армія й кількість чиновників збільшилися", - підкреслює ведучий.

Докладніше про перспективи і ідеології режиму Путіна читайте в інтерв'ю "Апострофа" з колишнім дипломатом і відомим ведучим Дмитром Чекалкіним: Росія не окупувала б Крим і Донбас, якби не один фактор.