RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Миролюбна" Росія: названо головні міфи, на яких тримається путінська пропаганда

Російський соціолог Ігор Ейдман звернув увагу, що російська пропаганда тримається на поєднанні позитивних і негативних міфів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Путінська пропаганда і створена нею громадянська квазірелігія тримаються на обмеженому наборі позитивних і негативних міфів. Кожному негативному, лякаючому міфу протистоїть позитивний. Висновок (на основі синтезу негативного і позитивного міфів) тішить самолюбство обивателів і одночасно підтримує їх лояльність режиму", - зазначив соціолог.

"Для того, щоб розвіяти ці міфи необхідно пояснювати людям досить прості речі:

Росії ніхто не загрожує. Американці і європейці не збираються робити замах на природні ресурси і дупи її жителів. В Україні при владі немає фашистів і місцевим російським нічого не загрожує. Путін злочинно напав на неї. Він не підняв Росію з колін, а поставив її рачки. При ньому чиновники і олігархи ще більше крадуть, ніж раніше. Від нього, а не від НАТО, виходить загроза війни. І т.д. Як ви вважаєте можна пояснити дорослим людям те, що два помножити на два буде чотири?", - написав Ейдман.

Як повідомляв "Апостроф", на думку Ігоря Ейдмана, для президента РФ Владимира Путіна ядерний шантаж є простим засобом вирішення всіх проблем і примусу до миру.