RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Глава російської ПВК розповів про вимоги до найманців, їх зарплати і майбутні плани

Глава однієї з російських приватних військових компаній (ПВК) розповів журналістам про те, скільки отримують найманці за кордоном і де вони збираються далі воювати.

Про це керівник ПВК "РБК-Груп" Олег Криніцин повідомив в інтерв'ю російському виданню "Комсомольска правда".

За його словами, в середньому найманці отримують 120 доларів в день, проте в залежності від складності завдань зарплата може зростати.

"Наприклад, в Лівії ставка була 300 євро в день. Але там були досить складні умови роботи", - говорить Криніцин.

В найманці беруть в основному офіцерів з бойовим досвідом 30-40 років. Не беруть тих, хто служив в поліції і людей без сім'ї.

"Сім'я - бронежилет бійця ПВК. У нашій роботі це найголовніший стримуючий фактор від бездумних вчинків і конфліктів. Не одружений до 40 років? Виникає питання: чому не зміг організувати свій побут, що не так? ... [Не беремо] тих, хто служив в міліції, слідстві, інших полугромадянських відомствах. Не зрозумійте мене неправильно, і серед них є хороші офіцери. Але як поводяться омонівці в критичній ситуації? Вони збираються в купу. У нас в разі нападу всі "контрактники" розосереджуються, кожен займає своє місце в бойовому порядку і свою вогневу позицію", - розповідає глава ПВК.

Криніцин стверджує, що в основному його компанії доводилося працювати в Африці.

"В Африці працюємо, в Лівії займалися розмінуванням в 2016 році... У Нігерії у нас офіційно відкритий офіс нашої компанії", - відзначає глава найманців. У планах також Судан і Афганістан. Також він очікує більш активної "роботи" в Нігерії в зв'язку з місцевими конфліктами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 7 листопада на переговорах верховного головнокомандувача маршала Лівії Халіфа Хафтара з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу був помічений вірогідний господар ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.