RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Путіна видали дурість про війну з Гітлером

У Росії вирішили "нагадати" президенту США Дональду Трампу про роль СРСР у Другій світовій війні.

Відповідну заяву зробив глава комісії Ради Федерації РФ з інформаційної політики Олексій Пушков.

"Трамп нагадав Макрону: без США Франція говорила б по-німецьки. Можна нагадати Польщі, що без СРСР її б не було - Гітлер не бачив її на карті Європи. А Трампу нагадаємо, що без Сталінграда, Курська і російського фронту Гітлер не дав би США висадитися в Європі. Якщо він не в курсі", - написав Пушков на своїй сторінці в Twitter.

У мережі неоднозначно сприйняли висловлювання російського політика.

"Трамп міг би нагадати, що без допомоги з боку США і Британської Імперії не було б ніякого Рад. Союза: він був би вщент розгромлений, і не було б ні Сталінграда, ні курської битви. Європейська частина колишньої Росії говорила б по-німецьки , східна - по-японськи, а Кавказ - по-турецьки", - пишуть в коментарях.

"Бреше як дихає... Це Сталін вмовляв американців про висадку. І якщо б вони висадились раніше, то найпевніше СССР як максимум повернув свою довоєнну територію, а не розповзся на європейські терени", - також висловився в своєму Telegram каналі український політолог Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російські школярі і студенти влаштували масовий челлендж після того, як в Красноярському краї вчителька відчитала десятикласників за напис "Путін - злодій" на дошці.