RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Росія пригрозила Заходу зброєю судного дня: фото

У Росії заявили, що створення стратегічного підводного безпілотника "Посейдон" нібито має "напоумити американців і європейців".

Про це сказав член Ради Федерації від Республіки Крим Сергій Цеков, передають російські ЗМІ.

Він також пов'язав нове російське озброєння зі скандалом навколо розриву РФ і США Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД)

Так, Цеков заявив, що "Посейдон" зможе вплинути на результат суперечки і змусить американців зберегти свої зобов'язання.

"Буде створена ракета, яка долетить, куди треба, за півхвилини. Звичайно, всіх характеристик не знаю, але це відповідь, це рішення яке, сподіваюся, напоумить американців, європейців, в кінці кінців, змусить більш активно діяти у відношенні американців, щодо вимог до американців про збереження ДРСМД. Вони ж підігрують, НАТО нібито заявляє, що Росія нібито порушує. насправді порушують американці, вони його особливо і виконувати не збирались", - сказав сенатор.

При цьому член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич зазначив, що на створення гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності знадобиться близько двох років.

"Це дуже непростий процес. Але у нас багато напрацювань, в тому числі, радянських ракет. Я впевнений, що найближчим часом вже такі ракети можуть бути створені", - пояснив Клінцевич.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Міноборони Росії показало ракету 9М729 і модифіковану версію пускової установки для неї, які США вважає порушенням договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).