RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Часи великого терору: в Росії розповіли, що не так з рейтингом Путіна

Рейтинг президента РФ Володимира Путіна є завищеним, а результати соцопитувань - нерепрезентативними.

Про це "Апострофу" розповів російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

"У Росії зараз жорстко авторитарний або навіть тоталітарний режим. І в цих умовах громадська думка має дуже умовне значення. Якщо від цих цифр повністю не відмовлятися, констатуючи, що нормальної соціології при такому режимі бути не може, то, намагаючись уявити правильний або хоча б скоригований результат опитування, всі цифри слід змінити в ту чи іншу сторону в півтора-два рази", - зазначив він.

За словами блогера, рейтинг Путіна насправді в півтора-два рази нижче, ніж показує соціологія. І, навпаки, людей, які не схвалюють, куди йде країна, швидше за все, в півтора-два рази більше.

"Щоб зрозуміти, як це працює, потрібно подумки повернутися в якийсь період радянської історії і спробувати поставити собі питання, чи можливі були тоді репрезентативні результати опитувань. Наприклад, за часів "червоного терору" це були б одні результати, за часів НЕПу - інші, а за часів Великого терору - ще інші, і так далі. Відповідно, ми зараз перебуваємо в якомусь черговому витку більш ніж столітнього періоду падіння в прірву. Напевно, ці рейтинги можна інтерпретувати тільки з великою коригуванням", - наголосив Рабинович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Путін досяг дна: у нього один варіант, щоб зберегти владу.