RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путіна відбілити неможливо: в Росії розповіли про кривавий сценарій Кремля

Режим президента Володимира Путіна в Росії зламав "контракт", укладений з населенням РФ, і тепер у нього залишився лише один варіант утримання влади.

Про це "Апострофу" розповів російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

За його словами, в останні десятиліття Кремль будував в Росії тоталітарний режим, який був заснований на певних домовленостях з населенням.

"Кремлівську владу відбілити абсолютно неможливо, тому що за останні 20 років ми спостерігаємо класичний шлях становлення тоталітарного режиму. З підвідомчим населенням було укладено соціальний контракт з умовою не влазити в політику, не влазити на "нашу територію" і не претендувати на "наші права" в якості чиновників і розпорядників всього в обмін на те, що вони будуть щедрою рукою, згрібаючи собі все зі столу в кишені, залишати для людей крихти на столі, якими ті зможуть харчуватися. І цих крихт, на думку чиновників, людям було достатньо для того, щоб жити так добре, як ніколи ніхто не жив за попередні роки в Радянському Союзі і пострадянській Росії", - говорить Рабинович.

Однак, як зазначає блогер, контракт був зламаний в 2008 році, і з тих пір "все йшло тільки по ухилу вниз".

"Путін відібрав у людей останні крихти і повністю змінив порядок денний - почав війну в Україні, здійснив захоплення Криму. Все це було підкріплено жахливою пропагандою в засобах масової агітації, в які були перетворені колись вільні ЗМІ 90-х років. Ця пропаганда дійшла до такого рівня, який не знають у всьому світі. Своєю пропагандою Путін переплюнув навіть геббельсо-гітлерівську Німеччину", - підкреслює експерт.

Тепер у Кремля залишається лише два варіанти - або втратити все і опинитися, в кращому випадку, в тюрмі, або продовжувати незаконно утримувати владу.

"Відповідно при такому розкладі ці злочинці ні перед чим не зупиняться в спробах продовжувати незаконно утримувати владу - і ми напевно побачимо криваві події. Інших сценаріїв для путінського ОЗУ немає. При цьому неважливо, що в Кремлі намагаються відбілити Путіна і змінити порядок денний. Це не має нічого спільного з нормальним державним управлінням, розвитком демократії і капіталізму. Путінське ОЗУ робить все з точністю до навпаки, продовжуючи знищувати демократію в країні, вибудовувати бандитський неофеодалізм тощо", - резюмує Рабинович.

Докладніше про перспективи російської влади читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна залишилося лише два варіанти: без кривавих подій в Росії не обійтися.