RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путін придумав Україні нову пастку з Донбасом: що загрожує Києву

Президент Росії Володимир Путін готовий повернути Донбас Україні, оскільки прекрасно розуміє, що цей регіон стане каменем на шиї Києва.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема, експерти відзначають, що Донбас може стати бомбою уповільненої дії, яка буде загрожувати всій державності країни.

При цьому, як зазначає аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, для Росії взагалі не стоїть питання про те, хто саме буде президентом в Україні.

"Питання в загальних інтересах РФ, а загальні інтереси РФ - посилити вже створену місцеву ідентичність на окупованих територіях і саме в такому форматі віддати нам Донбас, спочатку фінансово, а потім і політично", - попереджає він.

За його прогнозами, після повернення проблемного Донбасу "українська економіка, в найкращому випадку, перестане рости".

"У гіршому випадку - ми повернемося до економічного спаду. А далі дивимося, як населення реагує на дуже повільні реформи, і в результаті це переростає в політичну кризу", - підкреслив він.

У зв'язку з цим Тишкевич порадив кандидатам в президенти не думати про те, як повісити український прапор над будівлею Донецької облдержадміністрації, а подумати про те, що робити через п'ять хвилин після цього.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Без Криму, але з Путіним в Києві: як кандидати в президенти будуть повертати окуповані землі.