RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чому саме взуття? У Путіна остовпіли, почувши про раптову бідність росіян

У Російській Федерації підрахували доходи населення і виявили, що проблеми з придбанням необхідних товарів відчувають близько 79% російських сімей.

Про це повідомляє видання РБК з посиланням на дослідження уповноважених органів.

Так, згідно з підрахунками Росстату, половина росіян не може впоратися з несподіваними витратами, на кшталт витрат на терміновий ремонт житла або медичні послуги. Ще у 11% сімей немає можливості купувати життєво необхідні ліки. Придбати кожному члену російської сім'ї дві пари взуття на сезон не може більше третини сімей в РФ.

У той же час прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков обурився методикою підрахунку показників добробуту росіян. Він уточнив, що очікує роз'яснень щодо інформації Росстату.

"Чому саме на взуття? Чому саме третини, і звідки ці цифри?" - прокоментував інформацію спікер.

Згідно з офіційними даними, в Росії проживають понад 19 мільйонів людей, чий дохід нижче прожиткового мінімуму - 10 213 рублів. У той же час "Лєвада-центр" стверджує, що 61% опитаних в кінці 2018 року жителів Росії повідомили, що живуть "у вічній бідності".

Як повідомляв "Апостроф", 3 квітня в мережі піднялася хвиля обговорення "туалетної проблеми" в Росії. Так, з'явилися дані, що більше 22 відсотків росіян не мають доступу до централізованої каналізації.