RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ідеолог "руського міра" осоромився з заявою про Захід і Другу світову війну: фото

Російський письменник, пропагандист і лідер прокремлівського руху "Патріоти Великого Вітчизни" Микола Стариков оскандалився в соціальних мережах, розкритикувавши британську фондову біржу за випуск монети в пам'ять про Другу світову війну.

Свій пост він опублікував в акаунті Instagram.

Стариков зазначив, що на британській монеті в числі переможців у Другій світовій війні не позначений СРСР.

"Фальсифікація історії. Що це таке? Це не тільки коли перебріхують факти, це ще й коли їх ... забувають. Готуєтеся до 75-річчя закінчення Другої світової. Випускає пам'ятні золоті монети. Але СРСР в числі переможців вказати забуваєте. На пам'ятній монеті , серед союзників переможців Другої світової перераховані Великобританія, США і Франція. Ось така "забудькуватість" у всьому, що стосується тієї війни. і пропаганда, що Сталін дорівнює Гітлеру. Через 50 років отримаєте потрібний результат", - наголошується в пості письменника.

Слід зазначити, що свій гнів російський пропагандист спрямував не туди - монета була випущена не британською фондовою біржею, а приватним колекційним будинком Bradford Exchange, який займається випуском прикрас і спортивних сувенірів на замовлення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії Московський художній театр (МХАТ) презентував книгу бойовика ДНР Захара Прилепіна, де частина розповіді була присвячена ліквідованому ватажкові терористичної організації Олександру Захарченко.