RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Вішає дурням локшину на вуха: одіозного російського письменника спіймали на відкритій брехні про Україну

Російський пропагандист і екс-керівник одного з батальйонів бойовиків ДНР Захар Прилепін презентував свою книгу про конфлікт на Донбасі з великою кількістю фейків.

Про це розповів журналіст Денис Казанський у своєму Twitter-акаунті.

Так, письменник відверто набрехав щодо підтримки бойовиків і дій Росії на вільних територіях України - в Харкові, він перевищив чисельність мітингу на підтримку агресії Росії в десятки разів.

"Прилепін вішає дурням локшину на вуха про 300-тисячні проросійські мітинги в Харкові. І знаходяться ж такі, хто вірить цим байкам. Цікаво, цей ідіот взагалі уявляє собі, як виглядає мітинг на 300 тисяч?", - зазначив журналіст.

Він також виділив фейкову тезу колишнього керівника бойовиків щодо "захисту української культури" на окупованих територіях Донбасу. За словами журналіста, такого роду заяви легко спростувати за кілька хвилин в інтернеті.

"Прилепін бреше про те, що в Донецьку не утискають українську культуру і навіть не замінили жодної української вивіски. Цю брехню легко спростувати. Російський фашизм не змінився. Брешуть про братство, а реальні їхні дії спрямовані на те, щоб викорінити все українське", - зауважив Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в театрі МХАТ в Москві відбулася презентація книги Захара Прилепіна щодо подій на Донбасі.