RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Був вибух: з'явилася заява Путіна і важливі деталі смертельної НП на російському підводному човні

На російському атомному підводному човні АС-12 "Лошарік", де 2 липня загинуло 14 офіцерів, перед пожежею стався вибух.

Про це повідомляє з посиланням на джерела Telegram канал Baza.

Як зазначається, факт вибуху підтверджується також і характером пошкоджень у тих, хто вижив на підводному човні: у них, крім отруєння продуктами горіння, діагностована контузія.

За наявною інформацією, тринадцять офіцерів загинули на підводному човні до того, як він досяг берега. Чотирнадцятий - помер в кареті швидкої допомоги по дорозі в військово-морський клінічний госпіталь міста Североморська.

За деякими даними, вибух і пожежа сталася не на "Лошаріку", а на атомному підводному човні "Оренбург", який є базою для міні-субмарини АС-12.

"Три відсіку АПЛ "Оренбург" [було] затоплено, в першому 13 чоловік на перестукування не відповідали. Коли змогли дістатися до відсіку, встановили, що всі загинули", - повідомляє джерело BBC.

За повідомленнями російських ЗМІ, загиблі в результаті НП на Північному флоті підводники числяться в списках особового складу військової частини, яка знаходиться в Петербурзі. Вона підпорядкована Головному управлінню глибоководних досліджень міноборони, інформація про неї супроводжується грифом "Цілком таємно".

Швидше за все мова йде про в/ч № 45707. Військова частина 45707 дислокується в Петергофі - передмісті Санкт-Петербурга. Гідронавти займаються розвіддіяльністю - прослуховують кабелі зв'язку, встановлюють датчики руху, здійснюють збір з уламків кораблів, літаків і супутників

Президент Росії Володимир Путін вже прокоментував загибель офіцерів.

"Це незвичайне судно, а науково-дослідне судно, екіпаж високопрофесійний. Серед загиблих 7 капітанів 1 рангу, 2 героя Росії. Це велика втрата для флоту та й взагалі для армії", - заявив він на зустрічі з главою Міноборони РФ Сергієм Шойгу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 1 липня, сталася пожежа на науково-дослідному глибоководному апараті військово-морського флоту Росії, в результаті чого загинули 14 моряків.