RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Чорнобилі краще: в мережі одним відео показали, до чого призводять розмови з Росією

У мережі з'явився відеорепортаж з міста-примари Акармара в Абхазії (територія Грузії), який спорожнів після прибуття туди російської армії в 2008 році.

Про це написав у своєму Twitter-акаунті блогер Vitauskas, виклавши частину репортажу.

"Це Акармара. Колишнє шахтарське місто, а нині місто-привид в Абхазії. У ньому жили п'ять тисяч людей, зараз залишилося 35", - пише блогер.

Він зазначив, що ніяких інших причин від'їзду, крім російської військової операції на території Грузії у мирних людей не було. Відповідно, саме дії росіян призвели до того, що місто перетворилося на практично безлюдне.

"Через прихід кремлівських "миротворців" люди поїхали звідси. Тут з Росією вже поговорили", - пише Vitauskas.

У коментарях до посту з'явилися російські шанувальники Кремля, які взялися доводити, що це саме їхні предки з Радянського союзу будували ці міста, а грузини нібито помилками у внутрішній політиці довели регіон до критичного стану. Однак є також і адекватні коментатори, які відзначили схожість кинутого міста з Чорнобилем.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Грузії розгорівся гучний скандал через матірні образи місцевого тележурналіста на адресу президента Росії Володимира Путіна, через що грузинська телекомпанія "Руставі 2" навіть тимчасово припинила мовлення.