RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Парад автономій: розкрито план Москви з виборів в Україні

Головною метою Росії в Україні на даний момент є просування політиків, які підтримують ідею автономії Донбасу і подальшої федералізації держави.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Юрій Карін.

За його словами, в Кремлі в якості "остаточного вирішення українського питання" бачать вплив на українські вибори по так званому "молдовському сценарію".

"Його суть полягає в нав'язуванні Україні плану "федералізації", який до 2014 року активно просувався "Українським вибором" кума Путіна - Віктора Медведчука. Він пов'язаний з насиченням політичної арени України (особливо парламенту) політиками, які підтримують ідею автономії Донбасу в складі України з подальшою її федералізацією. Довгостроковий план, черговим етапом якого стануть місцеві вибори в 2020 році, передбачає поглиблення розколів усередині нашого суспільства за рахунок "параду автономій", а в перспективі повинен призвести до втрати суверенітету або територій. Наприклад, у вигляді "сухопутного коридору" до Криму", - зазначає Карін.

Експерт також додає, що першочергові цілі РФ не змінюються давно і їх досить просто описати: "оновлення українських політичних процесів у вигідному для Москви форматі, а також інтеграція в українську політику російських маріонеток із розширеними повноваженнями".

Детальніше про плани Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Керований хаос: у Путіна є два сценарії впливу на вибори в Україні.