RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Могли отруїти: лікарі відомого російського опозиціонера розповіли про його стан

Госпіталізація російського опозиціонера Олексія Навального може бути обумовлена токсичними пошкодженнями, нанесеними хімічною речовиною за допомогою "третіх осіб".

Про це на своїй сторінці в Facebook пише лікар Навального, офтальмолог Анастасія Васильєва.

За словами Васильєвої, вона разом з іншим лікарем Навального, терапевтом Ярославом Ашихміним, відвідала опозиціонера в лікарні імені Виноградова, куди він був госпіталізований вранці з діагнозом "гостра алергічна реакція".

Лікар зазначила, що їх вигнали з палати відразу після початку огляду, проте їм вдалося "через двері" оглянути пацієнта, зібрати скарги і анамнез.

"Виражений набряк і різка гіперемія верхніх і нижніх повік, периорбитальной області (навколо очей), гнійні виділення з правої кон'юнктивальної порожнини, виражений свербіж. Множинні папульозні висипання на шкірі шиї, спини, грудей, ліктьових згинів рук. Клінічно скарги і симптоми відповідають гострого токсичному керато-кон'юнктивіту і дерматиту, і загальній інтоксикації (ураження шкірних покривів тіла)", - описала стан Навального лікар.

Лікарі Навального не виключають токсичного пошкодження шкіри і слизових невідомою хімічною речовиною за допомогою якоїсь "третьої особи".

Васильєва також звернула увагу на те, що головним лікарем лікарні, куди госпіталізували опозиційного політика, є депутат Мосміськдуми від партії влади "Єдина Росія" Ольга Шарапова.

Біля лікарні після повідомлення лікарів зібрався стихійний мітинг, однак ОМОН його розігнав.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 27 липня в Москві затримали 1127 учасників акції проти недопуску кандидатів на вибори в Мосміськдуму .