RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Совість чиста: екс-ватажок ДНР цинічно висловився про Гаазький трибунал по Донбасу

Колишній ватажок бойовиків так званої ДНР Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що не боїться потрапити на лаву підсудних Гаазького трибуналу і розкрив свої плани на випадок, якщо це станеться.

Про це він розповів в інтерв'ю "МК".

Відповідаючи на питання, чи допускає він сценарій потрапляння в камеру гаагської в'язниці, Гіркін сказав, що вважає його малоймовірним, однак в цілому таку ситуацію допускає.

"По-перше, я сам не збираюся здаватися. Ні в якому разі. По-друге, вважаю, що влада Російської Федерації на даний момент не зацікавлена в подібному розвитку подій. Звичайно, коли до влади прийдуть інші сили, ситуація для мене, швидше за за все, зміниться. Але до цього ще треба дожити. Дуже багато хто хотів би, щоб я швидше замовк назавжди, ніж потрапив на якісь допити. Проте виключати той варіант, про який ви сказали, безумовно, не можна. Така загроза існує" , - зазначив екс-бойовик.

У той же час, Гіркін заявив, що ставиться до перспективи суду "досить спокійно".

"З двох причин. Причина перша і основна: моя совість в цілому чиста. Я виходив з власних поглядів і переконань і чинив так, як вважав за потрібне і правильне. По-друге, після всього, що було в моєму житті - мені багато разів доводилося дивитися смерті в очі не в фігуральному, а в буквальному сенсі, - якийсь там гаазький суд... Це так дрібно! Це не страшно. Для себе вирішив, що якщо до цього дійде, то категорично відмовлюся співпрацювати зі слідством. Не буду визнавати його легітимність", - розповів росіянин.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) заявив, що основною метою війни на Донбасі було "звільнення України від української нації".