RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії спіймали гігантську рибу, яку довелося діставати екскаватором: відео

З річки Амур в Росії було виловлено величезну рибу виду калуга, яку діставали з човна за допомогою екскаватора.

Відповідне відео було опубліковано в соціальних мережах.

На запису зафіксовано момент, коли гігантську рибу тросами витягають з човна, а потім за допомогою екскаватора везуть подалі від річки.

Варто відзначити, що калуга водиться тільки в річці Амур і внесена до Червоної книги Росії та міжнародної Червоної книги як зникаючий вид. Її вилов офіційно заборонено, тому на відео, судячи з усього, зафіксовано злочин браконьєрів. Де саме була виловлена ця риба - невідомо.

"На кадрах річка, схожа на Селемджу. І місцевість досить впізнавана. Крім того, калуга і осетер - два червонокнижних виду риб, які водяться у нас. Саме цей екземпляр - дуже великий. Визначити по відео, самець це чи самка, неможливо, але ось вік її приблизно зрозумілий - близько 15 років - саме в цей час калуга починає нереститися. І робить це не як горбуша або кета - один раз в житті, а щороку. Тому збиток завдано серйозний", - говорить іхтіолог Норського заповідника Роман Подолько.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Гренландії дослідники виявили стародавню акулу, яка живе вже близько п'яти сотень років.