RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Новий "вантаж 200" їде в Росію: найманці Путіна приїхали воювати в Лівії і вже несуть втрати

Найманці російської приватної військової компанії "Вагнера" воюють на передовій в Лівії на стороні фельдмаршала Халіфи Хафтара, який протистоїть місцевому уряду, підтримуваному ООН, і вже встигли зазнати перші втрати.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела

Як зазначається, серед співрозмовників агентства - чиновники з Лівії і країн Заходу. За їхніми даними, на початку вересня на передову базу прибули близько 100 найманців, відзначає агентство.

За даними лівійських і західних чиновників, найманці прибули для участі в наступі сил Лівійської національної армії Халіфи Хафтара на Тріполі. Їх приїзд співпав з посиленням авіаударів силами фельдмаршала, які знаходяться на околицях лівійської столиці з початку квітня. Один з командирів найманців (його ім'я не наводиться) підтвердив агентству, що росіяни беруть участь в боях в Лівії, і зазначив, що деякі з них загинули в ході зіткнень.

Людина, близька до уряду Росії, сказала виданню, що Москва дистанціюється від влади в Тріполі, підтримуваною ООН, і розраховує, що Хафтар заволодіє перевагою в боротьбі за лівійську столицю. Російські чиновники вважають, що син екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі буде працювати у владних структурах країни, навіть якщо не стане главою держави.

Представник Лівійської національної армії Хафтара заявив агентству, що в її складі немає російських або інших іноземних бійців. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив агентству, що у нього немає інформації про найманців в Лівії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 25 серпня в російському місті Геленджик найманці Кремля, які воювали на Донбасі і Сирії, побили молодого чоловіка .