RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Забрали телефон і вивезли: в Росії заявили про затримання "знаменитого" бойовика ДНР

У Росії різні джерела повідомляють про те, що колишній бойовик так званої ДНР, громадянин Латвії Бенес Айо був затриманий в Архангельській області місцевою поліцією.

Про це, зокрема, повідомив член КПРФ Дмитро Сараєв.

За його словами, Айо був затриманий 11 лютого в російському селі Яренськ. Туди колишній бойовик прибув, щоб підтримати протести росіян проти будівництва сміттєвого полігону в селищі Шиєс.

"Він сам з Латвії, активно підтримував нас на Шиєі, волонтерив. Все було спокійно, але сьогодні його затримали без пояснення причин. Спочатку він був в урдомському відділу поліції, потім його відвезли звідти, зв'язок з ним втрачено, телефон у нього відібрали", - каже голова ініціативної групи "Чиста Урдома" Світлана Бабенко.

Офіційної інформації про затримання Бенеса Айо поки немає.

Варто відзначити, що Айо здобув популярність завдяки відео з ним з окупованого Донецька. Він є прихильником комуністичних поглядів, і членом "комуністичної партії ДНР", яку, за словами члена КПРФ Сараєва, ліквідувала окупаційна влада "республіки". Через свої погляди і "запальні" виступи Айо навіть отримав прізвисько "Чорний Ленін".

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Підмосков'ї впіймали шанувальника бойовиків ДНР, який зізнався в дев'яти вбивствах, скоєних за останні кілька років.