RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про "садиста" Путіна і його плани щодо війни на Донбасі

Окуповані території Донбасу навряд чи увійдуть до складу України на тих умовах, які потрібні Росії, однак припинення бойових дій і встановлення режиму тиші - можливе.

Про це "Апострофу" розповів російський журналіст Леонід Радзіховський.

За його словами, припинення вогню на лінії зіткнення може бути вигідно як керівництву України, так і Кремлю.

же очевидно, що включення Донбасу до складу України на тих умовах, яких хоче Росія — не буде. А отже, залишається 2 варіанти. Збереження статусу кво в повному обсязі — з перестрілками, або збереження статусу-кво зі встановленням "режиму тиші". І насправді у встановленні режиму тиші зацікавлені обидві сторони — і Володимир Путін, і Володимир Зеленський. Адже від перестрілок, в яких гине 3-5 людей Путін ніякої вигоди не отримує. Гіпотезу про те, що Путін садист і п’є людську кров, я не розділяю", - говорить Радзіховський.

Журналіст зазначає, що продовження війни заважає російській дипломатії і не дає Кремлю позбутися санкцій.

"А от шкоди від активізації бойових дій вистачає. Бо на Заході Путіна шпиняють , наголошуючи на тому, що війна, в усій серйозності цього слова, триває. А оскільки війна триває, то Захід не може відмінити санкції. І заперечити тут Путіну нічого. Тому він і зацікавлений у встановленні режиму повної тиші — такого, як на кордоні Грузії та Абхазії і такого, як у Молдові з Придністров’ям", - вважає Радзіховський.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Росія не зможе повернути Донбас на своїх умовах, але у Путіна ще є два варіанти.