RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Бог, СРСР і гей-шлюби: що Путін запропонував виправити в Конституції Росії

У понеділок, 2 березня, президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми нові поправки в законопроект про зміну Конституції РФ .

Про це повідомив спікер нижньої палати Держдуми В'ячеслав Володін.

За його словами, поправки викладено на 24 сторінках. Серед них, зокрема, міститься пропозиція внести до Конституції положення про російський народ як державотворчий.

"Державною мовою Російської Федерації на всій її території є російська мова як мова державотворчого народу", - сказав Володін, зазначивши, що, згідно з поправками, "російський народ входить в союз рівноправних народів".

Також в Конституції РФ буде сформульована поправка, що згадує бога: "Російська Федерація, об'єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам'ять предків, які передали нам ідеали і віру в бога, а також спадкоємність розвитку російської держави, визнає державну єдність, яка історично склалася".

Крім того, Путін запропонував на рівні Конституції виключити можливість укладення одностатевих шлюбів, закріпивши визначення шлюбу як "союзу чоловіка і жінки".

За словами Володіна, в поправках також йдеться про закріплення заборони на відчуження територій і пропонується включити в Конституцію положення про спадкоємність Російської Федерації від СРСР.

Серед інших правок, Путін запропонував закріпити в Основному законі положення про те, що не допускається "применшення подвигу радянського народу в роки Великої Вітчизняної війни".

Варто відзначити, що в мережі до пропозицій президента РФ поставилися критично.

Нагадаємо, докладніше про плани Путіна щодо змін до Конституції РФ читайте в матеріалі "Апострофа": Путін проводить кардинальні зміни в Росії: що сталося .