RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Путін і коронавірус: в Росії сполошилися через витівку депутата

У депутата Держдуми РФ Сергія Катасонова, який приховав свою поїздку в Париж і прийшов на засідання з прийняття поправок до Конституції, де виступав Володимир Путін, відібрали пропуск в нижню палату парламенту і відправили його на карантин.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Про витівку депутата зі своєї фракції повідомив в четвер, 12 березня, під час пленарного засідання Держдуми лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

"Йому був сказано два тижні сидіти вдома і нікуди не виходити. Він з'явився тут (в Держдумі, - Апостроф) - вівторок, середа, четвер, він вже може бути носієм цієї інфекції. У Франції він перебував за власною ініціативою, це теж неприпустимо", - сказав Жириновський.

Як відомо, у вівторок, 10 березня, під час розгляду змін до російської Конституції, в Держдумі був присутній російський президент Володимир Путін.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін підтримав пропозицію заборонити депутату Катасонову відвідувати нижню палату російського парламенту і закликав піти на карантин усіх, хто міг з ним контактувати.

"Нехай проходить карантин. У відношенні помічників - хто спілкувався - повинні бути такі ж рішення, і, колеги з фракції, з розумінням поставтеся. Ось той ряд, де знаходився наш колега, і ряд вище і нижче - на карантин", - розпорядився Володін .

Кабінет депутата Катасонова було піддано дезінфекції. За відсутності депутата в ньому було проведено додаткове прибирання із застосуванням знезаражувальних засобів. У депутата анулювали пропуск в Держдуму і відправили на 14-денний карантин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія вирішила оперативно позбутись від українця, у якого запідозрили коронавірус, та передати його до лікарні ОРДЛО.