RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Панує повний бардак: медсестра розповіла про умови виявлення коронавірусу в Москві, відео

У медичному комплексі в підмосковній Комунарці (Російська Федерація), де перебувають на карантині пацієнти з підозрою на коронавірус, який поширюється по світу, не вистачає персоналу, продуктів і ліжок для хворих.

Відео з розповіддю медсестри цієї лікарні під Москвою було опубліковано у вівторок, 17 березня, в мережі.

За словами медпрацівника, в лікарні не вистачає понад 200 осіб персоналу - лікарів, медсестер, санітарів. Люди звільняються, не витримуючи навантаження, до того ж за додаткові години роботи їм не платять.

"У нас медики, медсестри звільнятися збираються. Ти уявляєш, вчора медбрат працював один на два поста, буває один на три поста. На кожному посту 20 осіб. Йому потрібно 60 осіб оббігти, всіх оглянути кров взяти", - обурюється медсестра, голос якої був змінений, щоб уникнути проблем з керівництвом лікарні.

Вона стверджує, що на роботу в лікарню приймають непрофільних лікарів, зокрема онкологів, які телефонують своїм колегам, щоб уточнити, які заходи по відносини до хворого приймати в тому чи іншому випадку.

"Кисневий балон ніхто не може підключити! Звалюють один на одного. Що це за лікарі?" - розмірковує жінка.

За словами медсестри, в лікарні не вистачає ліжок, їжі, тому люди злі.

"Звичайно, це важко все. Це такий бардак. Пипець усьому!" - каже вона.


Через таку плутанину в лікарні, як каже співробітниця, часто губляться аналізи, які відправляють в лабораторію, тому пацієнтів довго не виписують. За її словами, нещодавно вісім осіб повинні були виписати з карантину, але виписали всього трьох.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії пацієнтів з підозрою на коронавірус COVID-19 відправляють в лікарню з моторошними умовами.