RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мамочко, допоможи, нас вбивають: спецназ Путіна жорстоко придушив бунт в колонії, відео

У виправній колонії в місті Ангарську Іркутської області (Російська Федерація) в п'ятницю, 10 квітня, в'язні збунтувалися через побиття з боку охоронців і влаштували підпал. Над бунтарями жорстоко розправилися.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці правозахисник Павло Глущенко.

За його даними, бунт в ІК-15, де утримується близько 1300 ув'язнених, почався після того, як деякі з них порізали собі вени на знак протесту проти побиття. Коли їм надавали медичну допомогу, вони напали на охоронців і забарикадувалися на промзоні.

Під час бунту ув'язнені підпалили лісопилку. Очевидці зняли на відео заграву, яку було видно на відстані декількох кілометрів.


Деякі з ув'язнених виходили на зв'язок і повідомляли, що навколо все горить, є вбиті і багато поранених. Мати одного з них стверджувала, що охоронці стріляють і кидають "незрозумілі гранати". Під час розмови він кричав: "Мамочко, допоможи, будь ласка, нас тут вбивають".

За словами правозахисника Глущенко, в колонії йшли повномасштабні бойові дії. За даними журналістів, під час бунту постраждали близько 300 осіб.


Слідчим управлінням СК РФ по Іркутській області порушено кримінальну справу про дезорганізацію діяльності виправної установи.

Як повідомляв "Апостроф", в російських в'язницях до ув'язнених відносяться, як до худоби, щоб принизити особистість і людську гідність. Про це розповідав колишній політв'язень, український журналіст Роман Сущенко.