RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путіна скоро усунуть від влади: його однокурсник розповів про "день Ікс" і вказав на важливий момент

Колишній радянський розвідник і однокурсник президента Росії по інституту КДБ Юрій Швець переконаний, що відсторонення Володимира Путіна від влади може відбутися досить скоро.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Гордон".

Конкретні терміни залежать від декількох факторів, у тому числі від пандемії, цін на нафту і, як наслідок, стану економіки і швидкості зубожіння населення Росії.

"У січні-лютому поточного року вивезення золота з РФ злетів у сім разів. Відправляють вже в багажі звичайними рейсами. У той же час існують деякі розвідознаки, які вказують на наближається день Х. Один з основних - висновок значних фінансових ресурсів за межі Росії" , - пише Швець.

Він додає, що як показує практика, це починають робити місяці за два-три до вирішальних подій. Так було напередодні і відразу після невдалого перевороту в серпні 1991 року. Те ж саме відбулося напередодні президентських виборів в РФ в 1996 році, в яких Єльцин, згідно з вимірами громадської думки, не мав ніяких шансів. Це ж повторили напередодні перших "виборів" Путіна, а також перед тимчасовою передачею влади Дмитру Медведєву у 2008 році.

"Тобто це майже аксіома: перед кожними серйозними змінами в Кремлі відбувається таємний вивіз золотовалютних запасів з РФ", - пише він.

Швець назвав два подібних випадки, які стали відомими. Так, в січні-лютому поточного року Росія помітно збільшила вкладення в цінні державні папери США, від яких у 2018 році з помпою позбавлялася по "стратегічним" міркувань.

За цей же період вивезення золота з РФ злетів у сім разів. Відправляють вже в багажі звичайними рейсами. Так, 26 березня з Москви до Лондона були ввезені злитки золота, упаковані в 40 контейнерів загальною вагою більше однієї тонни і вартістю понад 2 млрд рублів. За повідомленнями ЗМІ, золото належало фізичній особі, але ім'я її не розголошувалося.

"Можу вас запевнити, що, якби це золото вивозилося без відома ФСБ, його власник уже сидів би під слідством, а його ім'я гриміло в звітах про блискучу операцію по припиненню контрабанди золотого запасу Росії", - зазначив Швець.

За його словами, збільшення вивозу золота можна пояснити необхідністю отримати долари для боротьби з пандемією і рецесією. Тоді як обмін доларів на папери уряду США зовсім не відповідає поточній ситуації.

"До речі, про обох транзакціях стало відомо випадково. В першому випадку зі звіту мінфіну США, а в другому - тому що один з контейнерів розламався і пара золотих злитків впала на підлогу аеропорту Шереметьєво. Неважко припустити, що невідомих випадків виведення валюти і цінностей з Росії , швидше за все, набагато більше ", - резюмував однокурсник Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії вирішили розмістити мозаїку з президентом Володимиром Путіним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, а також фреску з зображенням Йосипа Сталіна на території головного храму Збройних сил, це буде називатися "Безкровне возз'єднання Криму" і "Парад Перемоги ".