RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Подумайте, що скажуть люди: Лукашенко зробив несподівану заяву про парад на 9 травня

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що парад в честь 9 травня в країні скасувати не можна, незважаючи на загрозу коронавірусу.

Новий "сплеск" смертності в Італії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це він заявив на нараді з приводу параду і вірусу, передає БЕЛТА.

Лукашенко заявив, що він довго розмірковував над ідеєю про скасування параду, однак прийшов до висновку, що зробити це він "не може".

"Треба пам'ятати, що ті люди (учасники війни. - прим. ред.) вмирали, може бути, і від вірусів, інших хвороб. Але вони це не відчували часом і про це не думали. І вмирали вони заради нас, як би це пафосно не звучало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього, - скажуть, що злякалися", - заявив Лукашенко.

При цьому він, однак, зазначив, що "тягти нікого на цей захід не треба". Ті люди, які побоюються за своє здоров'я можуть на парад не приходити. У тому числі Лукашенко обіцяв "подумати" над тим, як бути з ветеранами війни, які хочуть приїхати на парад.

"Мене дуже хвилює, що люди не схвалять, якщо ми, злякавшись, розбредемося по норах. І взагалі, Білорусь - це живий пам'ятник тієї війни", - заявив Лукашенко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Білорусі зафіксували масштабний спалах коронавірусу.