RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Жертви коронавірусу в Білорусі "молодіють": фото та історія про співробітницю дитсадка

У білоруському місті Мікашевичі від коронавірусу померла 30-річна Анна Яцкевич, яка працювала в дитячому садку помічником вихователя.

Європа прощається з карантином: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє місцеве видання "Наша Нива".

Коронавірусом молода жінка захворіла, перебуваючи на відпочинку в санаторії. 11 квітня Анні стало погано, у неї підвищилася температура, але вона думала, що просто застудилася.

У Лунинецькій лікарні, куди хвору привезла швидка, в Анни взяли пробу на коронавірус. Результатів аналізу на COVID-19 довелося чекати 9 днів і він виявився позитивним.

Всього Анні зробили два тести, кажуть родичі, обидва підтвердили коронавірус. Після цього провели дезінфекцію в будинку, де жила її сім'я - чоловік і двоє дітей.

На п'ятий день перебування в лікарні у Анни з'явилися хрипи в одній легені, на наступний день - у другій. Їй поставили діагноз: двостороннє запалення. Її стан визначили як важкий і перевели в реанімацію Пінської лікарні, де підключили апарат штучної вентиляції легенів.

3 травня Анна померла, а наступного дня її поховали в закритій труні. Її друзі не зважилися прийти на похорон.

За словами родичів, хронічних захворювань у Анни не було. У Пінській лікарні видали висновок про смерть від серцево-легеневої недостатності, вірусної двосторонньої пневмонії і коронавірусної інфекції.

Раніше в Білорусі повідомлялося про випадки зараження коронавірусом в санаторіях країни. Міністр охорони здоров'я згадував про великий шлейф інфікованих з санаторію Міністерства внутрішніх справ в Мядельском районі. Повної статистики, проте, влада так і не опублікувала.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Білорусі пандемія коронавірусу стала причиною високої смертності, а трупи намагаються приховати.