RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Білорусі проросійським організаціям заборонили проводити акцію до 9 травня

Мінський міськвиконком відмовив у проведенні акції "Безсмертний полк" 9 травня, мотивуючи це складною епідеміологічною ситуацією з COVID-19.

Відповідь влади столиці Білорусі на заявку на проведення цієї акції опублікували місцеві ЗМІ.

Ініціювали цей марш такі проросійські організації як РОО "За Союз і комуністичну партію Союзу", Мінський міський комітет ГО "Отечество" і Мінська міська організація ГО "За демократію, соціальний прогрес і справедливість". Планувалося, що учасниками акції буде близько 5 тисяч осіб.

У відповіді Мінвиконком порекомендував утриматися від масового заходу.

"Звертаємо вашу увагу, що проведення заходів акції "Безсмертний полк" в Російській Федерації в поточному році пройде в форматі онлайн, зокрема в режимі "соціального дистанціювання" і "самоізоляції" під загальним девізом Безсмертний полк вдома", - послалися на досвід "старшого брата" в міськвиконкомі Мінська.

Влада столиці Білорусі нагадали також організаторам, що за несанкціонований захід можуть притягнути до відповідальності.

Нагадаємо, що 9 травня в Мінську пройде військовий парад, а ввечері відбудеться концерт на площі Перемоги.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив до Мінська на парад Перемоги президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.