RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ФСБ готується до штурму: в Росії священик і найманці з Донбасу захопили монастир

Російський священик Сергій (Романов), якого називають колишнім духівником "депутата" Держдуми Росії від окупованого Криму Наталії Поклонської, фактично захопив жіночий монастир в місті Среднеуральскій.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Уральський священик схиігумен Сергій став відомий після того, як записав відеозвернення, в якому висловив радикальні погляди на пандемію коронавірусу і закликав служити "по-старому, без дезінфекції і протирання". На завершення він прокляв усіх, хто хоче закрити храми через пандемію.

У місцевій єпархії йому заборонили покидати територію Іоанно-Богословського чоловічого скиту, де він на той час перебував, і здійснювати будь-які таїнства, а також громадські та приватні богослужіння.

Центр по боротьбі з екстремізмом ГУ МВС у Свердловській області порушив проти Сергія справу за статтею 282 КК РФ "Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності".

У відповідь на це, у вівторок, 16 червня, схиігумен Сергій змістив настоятельку Среднеуральского жіночого монастиря Варвару (Кригін), увірвавшись в обитель з козаками, серед яких, як стверджують очевидці, були люди, що служили найманцями у бойовиків ЛНР і ДНР, будучи членом Союзу добровольців Донбасу. Саме вони зараз охороняють монастир, захоплений опальним священиком.

На місце подій в середу, 17 червня, прибули співробітники ФСБ і поліцейські.

Тим часом схиігумен Сергій продовжує звинувачувати керівництво РПЦ в зраді і відмовляється покидати монастир, записавши чергове звернення на відео.

"З будинку матері Божої я нікуди не піду. Совість мене не викриває, на серце спокійно. Їм, тобто священноначалля, митрополиту Кирилу доведеться брати монастир штурмом. Йти вам треба з РПЦ як гонять віри", - стверджує він.

Священик відомий як лідер і ідеолог секти так званих царебожніков - людей, віруючих в особливу роль убитого в 1918 році в Єкатеринбурзі царя Миколи II. Однією з прихильниць цієї течії називали Наталю Поклонский, а Сергія - її духовним батьком.

У минулому Романов відбував покарання у виправній колонії Нижнього Тагілу за вбивство і грабіж. Після звільнення з в'язниці він присвятив себе служінню Богу, будував монастирі, пов'язані з вбивством царської сім'ї, а також проповідував численні теорії змови. Також повідомлялося, що Сергій практикував вигнання з людей бісів.

Як повідомляв "Апостроф", голова Патріаршої комісії РПЦ з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства протоієрей Димитрій Смирнов заразився коронавірусом і був госпіталізований в Москві.