RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Білорусі затримали головного опонента Лукашенка на виборах: що відбувається

У четвер, 18 червня, в Білорусі був затриманий претендент на пост президента Білорусі Віктор Бабарико. Його звинувачують в організації протиправної діяльності з відмивання грошей через "Бєлгазпромбанку", яким він керував.

Офіційну причину затримання головного опонента чинного президента Олександра Лукашкенко повідомив в ефірі телеканалу "Білорусь 1" голова Комітету держконтролю Іван Тертель.

"Бабарико затриманий у зв'язку з тим, що був безпосереднім організатором протиправної діяльності, намагався впливати на свідків, приховати сліди раніше скоєних злочинів і буквально на днях зняти велику суму грошей з підконтрольних йому рахунків", - пояснив він.

За його словами, правоохоронці розкрили "відмивні" схеми, за якими здійснювалося виведення в іноземні банки великих сум валюти на підконтрольні Бабарико структури. "З рахунків "Белгазпромбанка" було виведено понад 430 мільйонів доларів США", - повідомив голова КГК.

Минулого тижня в "Беєгазпромбанку", яким раніше керував Бабарико, і на низці інших підприємств пройшли обшуки. Департамент фінансових розслідувань завів кримінальну справу за ухилення від сплати податків і легалізацію коштів, отриманих незаконним способом.

Вранці в четвер, 18 червня, Віктор Бабарико було затримано під час зупинки його автомобіля оперативниками. В його будинку під Мінськом також провели обшук.

Станом на 18 червня штаб політика повідомив, що за його висунення кандидатом в президенти вже зібрано 425 тисяч підписів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше білоруського блогера Сергія Тіхановском, який критикує діючу в країні владу і керує групою по збору підписів за висунення своєї дружини кандидатом в президенти Білорусі, затримали разом з прихильниками під час дозволеної владою акції в місті Гродно.