RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Путін збирає армію: у позаплановій мобілізації в Росії помітили небезпечний момент

Президент Росії Володимир Путін видав указ про мобілізацію на військові збори, але без встановленого терміну призову.

Про це повідомляє на своїй Facebook-сторінці Борис Бабін, професор, екс-представник президента України в Автономній Республіці Крим.

За його словами, такі укази оголошували раніше щорічно, тому саме в цьому немає нічого дивного. Також проведення навчань влітку, а не навесні, можна пояснити карантином в країні.

Однак Бабін підкреслив, що попередні збори передбачалися терміном до двох місяців. Також новий указ відрізняється тим, що раніше термін також узгоджували з регіональною владою. Тому що мобілізація це й економічне питання.

"У 2020 році і такого обмеження вже немає. Бо там на економіку вже ніхто мабуть і не дивиться. Фактично ж сьогоднішнім указом особи призиваються владою РФ із запасу - до особливого розпорядження. Таким чином нинішній указ №430 можна вважати прихованою формою масової мобілізації до Збройних сили РФ запасу, на невизначений термін і в невідомому поки обсязі", - написав Бабін.

Як повідомляв "Апостроф", екс-командир силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес раніше розповів, що Росія планує провести масштабні військові навчання біля Чорного моря і захопити греблю на півночі Херсонської області.