RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Білорусі затримали ще одного українця

В Білорусі під час акцій протесту, які спалахнули після виборів президента країни, 11 серпня затримали українця.

Про це йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу МЗС України.

"12 серпня до консульства України в Бресті звернулися родичі громадянина України, який 11 серпня не повернувся додому з роботи. Консульство відразу розпочало пошук та встановило, що 11 серпня його затримали в Бресті (як протестувальника) і він перебуває зараз у місцевому СІЗО", - повідомили в МЗС.

За інформацією відомства, найближчим часом українські консули зустрінуться з керівництвом білоруських правоохоронних органів з метою з’ясування усіх обставин інциденту та надання необхідної консульсько-правової допомоги.

В МЗС запевнили, що ситуація перебуває на контролі консульства України в Бресті та МЗС України.

"Наші дипломати в Білорусі продовжують перевіряти наявність українців серед затриманих чи постраждалих осіб", - додали у відомстві.

Також із заявою щодо затримання українців в Білорусі виступила уповноважений з прав людини Людмила Денісова.

"У терміновому порядку звертаюсь до Голови Комісії з прав людини, національним відносинам і засобам масової інформації Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь Андрія Наумовича з проханням забезпечити належний правовий захист двом затриманим під час акцій масового протесту у Білорусі українським волонтерам Євгену Васильєву та Костянтину Рєуцькому, а також двом іншим громадянам України - Оксані Альошиній та хлопцю, чиє ім'я наразі не розголошують", - написала Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Також Денісова закликала Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет, президента Міжнародного комітету Червоного хреста Петера Маурера, Голову ОБСЄ Еді Раму та інші міжнародні правозахисні організації сприяти забезпеченню правового захисту затриманим громадянам України.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі порушили кримінальну справу стосовно двох затриманих в Мінську українських волонтерів благодійної організації "Схід SOS" Євгенія Васильєва та Костянтин Реуцького. Справу відкрили за статтею про "масові заворушення", яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення.