RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Білорусі затриманих почали масово випускати з СІЗО - люди ридають і розповідають про тортури

У Білорусі почали масово відпускати з СІЗО учасників протесту. Вони розповідають страшні речі.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA Live.

"І з ними відбувалося якесь пекло: 50 осіб в 4-місній камері, тортури і побиття, знущання вертухаїв, відсутність їжі і води і так далі. Кров холоне в жилах", - йдеться в публікації.

Як повідомляє TUT.BY, випускати затриманих на акціях протесту людей з ізолятора на вулиці Окрестина в Мінську почали приблизно о 22:30 13 серпня.

У ізолятора в очікуванні близьких зібралося багато людей. Крім того, під'їжджали водії-добровольці, які пропонували підвезти тих, хто виходив з центру. Дівчата, що вийшли звідти, ридали.

Жінки, які вийшли з СІЗО розповіли, що там відбувалося. Одна з них лікар - яку затримали без пояснень в тій частині міста, де навіть не було протестів.

Побачити побої відразу неможливо: за словами тих, хто був на Окрестина, їх били по ногах, спині, сідницях. Ці частини тіла сині і чорні.

Ті, хто вийшов, виглядають розгубленими, їх випускають без речей, телефонів, гаманців, всі речі залишаються в ізоляторі. Їм тут же дають воду, гарячий чай, їжу і загортають теплою ковдрою. Дівчата просто плачуть, чоловіки йдуть без слів. У них під одягом синці і гематоми.

Як повідомляв "Апостроф", 13 серпня лікар з Жодіно (Білорусь) повідомив, що в лікарні міста після побиття силовиками помер чоловік.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: