RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Лукашенко висловився про свою смерть і розмову з Путіним, яка відбудеться незабаром

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, навіщо збирається телефонувати голові РФ Володимиру Путіну, а також висловився про свою смерть.

Про це повідомляє "Белта".

За його словами, в ситуації за масовими протестами в Білорусі спостерігається зовнішнє втручання.

"Тобто те, що я говорив, - фактично за сценарієм розгортається агресія проти Білорусі. Треба зв'язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі. Знаєте, деякі росіяни, я дивлюся, там, занадто розумні, починають кричати: ось, Білорусь, так, що не так... Я хочу сказати, що захист сьогодні Білорусі - це не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави, і приклад іншим. Якщо білоруси не витримають, покотиться ця хвиля туди. Тому за нас так вчепилися", - підкреслив Лукашенко.

Також він висловився про чутки, які назвав фейковими.

"Ці, які бродять по вулицях, вони ж цього в більшості своїй не розуміють. Це розуміють ті, хто координує та спрямовує. І ви бачите - іноді працюють професійно: постановочні кадри, фейки. У мене, виявляється, вже знайшли в Москві начебто будинок. Я зараз публічно хочу сказати: знайшли - заберіть його. У мене в Білорусі власності немає, крім резиденції офіційної, де я живу в селі. Ні, ось ці починають фейки. Виявляється, я вже з країни виїхав позавчора, виявляється, я не те помер, не те захворів. І це все крутиться. Для чого? Щоб у народу створити ось цей підленький настрій. Не вийде. Ми цього допустити не повинні", - заявив президент Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав протестуючих "гарматним м'ясом".