RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В оточенні Лукашенка задумалися про втечу з країни - Bloomberg

Високопоставлені чиновники з оточення президента Білорусі Олександра Лукашенка вивчали можливість втечі в Росію у випадку відсторонення "бацьки" від влади.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела в Москві.

У повідомленні говориться, що посадові особи, наближені до нинішнього білоруського лідера, зверталися з цього питання до своїх кремлівських колег.

За даними джерел агентства, в Кремлі допускають, що Лукашенко скоро перестане бути президентом, хоча припускають, що жорстке придушення протестів дозволить йому ще деякий час утриматися при владі.

У той же час деякі російські чиновники вважають жорстоке придушення опозиції контрпродуктивним.

"Більше ніхто не впевнений в майбутньому Лукашенко. Він може в короткостроковій перспективі досягти успіху в придушенні протестів, але тут є велика проблема", - цитує агентство главу Ради із зовнішньої і оборонної політики Федора Лук'янова.

Політтехнолог Гліб Павловський вважає, що Путін не хоче надавати військову допомогу Лукашенко, оскільки це може підстьобнути антиросійські настрої в Білорусі.

"Лукашенко більше не контролює Білорусь, він контролює лише сили безпеки, але чи залишаться вони лояльними? Незрозуміло", - зазначив він.

Як відзначає агентство, раніше в Кремлі не сумнівалися, що Лукашенко продовжить своє правління, але все змінилося після жорстокого розгону демонстрацій і акцій протесту, які виявилися найбільшими з тих, що коли-небудь відбувалися в Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, навіщо збирається телефонувати голові РФ Володимиру Путіну, а також висловився про свою смерть.