RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Будете мати справу з армією": міністр оборони Білорусі зробив лякаючу заяву

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін попередив демонстрантів, що в разі порушення порядку і спокою в місцях, де розташовані меморіали загиблим під час Другої світової війни, вони будуть мати справу з армією.

Дивне і лякаюче попередження опубліковано на каналі ВоенТВ Білорусі на відеохостингу Youtube.

Міністр Хренін підкреслив, що ці меморіали і пам'ятники є священними місцями, куди люди йшли поклонитися, помолитися і покласти квіти.

"Ми, військові, не допустимо осквернення цих місць, на них не може бути місця фашизму!" - несподівано заявив він.

За його словами, керівництво армії не може спокійно дивитися, як "під прапорами, під якими фашисти організовували масові вбивства білорусів, росіян, євреїв, представників інших національностей, сьогодні організовуються акції в цих священних місцях".

"У разі порушення порядку і спокою в цих місцях ви будете мати справу вже не з міліцією, а з армією", - попередив Хренін.


Нагадаємо, що меморіальна Стелла в центрі столиці Білорусі "Мінськ - місто-герой" стала епіцентром, де збиралися білоруси, які виступають проти глави держави і засуджують силове придушення масових протестів в країні.

Як повідомляв "Апостроф", в міністерстві закордонних справ Білорусі вважають, що поради президента України Володимира Зеленського "заїжджені" і керівництво країни їх не потребує.