RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Мінську силовики увірвалися до університету і влаштували "хапун": відео жорстких затримань студентів

Білоруські силовики жорстко затримали п'ятьох студентів Мінського державного лінгвістичного університету після того, як студенти заспівали «Марсельєзу» в холі навчального закладу.

Про це повідомляє TUT.BY.

Як розповіли студенти, у двір університету приїхали три автобуси без номерів, всередині був ОМОН. Затримання проходили жорстко. Людей затримували невідомі в цивільному, серед яких був і ОМОН. Всього в вузі затримали п'ять осіб.

"Почали співати «Марсельєзу», тут вривається ОМОН і починає кричати: « С***, якщо ви не підете на заняття, зараз всіх заберуть». Хлопців одразу почали хапати. Просто кажуть:«С***, замовкніть, зараз і тебе заберемо! » Як нас тільки не називали. І просто всіх дівчаток, які намагалися відбити хлопця з четвертого курсу, відкидали. А адміністрація стояла і нічого не робила! ", - розповіла одна зі студенток.

Пізніше ректор МЛУ Наталя Баранова повідомила, що зв'язалася з першим заступником міністра внутрішніх справ Геннадієм Казакевичем.

"Час минув, щоб уточнити, куди відвезли наших студентів. Їх вже везуть назад з Партизанського РУВС", - сказала вона.

Ректор уточнила, правоохоронці розцінили те, що відбувалося в університеті, як несанкціоновану акцію.

Як повідомляв "Апостроф", США, Канада і Великобританія вивчають можливість введення санкцій проти Білорусі через жорстоке придушення силовиками учасників акцій протесту проти Олександра Лукашенка.