RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Мінську невідомі з кийками полюють на учасників протесту: відео жорстоких затримань

У Мінську, де в неділю, 6 вересня, проходила акція протесту "Марш єдності", почалися масові затримання учасників протесту.

Відео жорстоких затримань опубліковано в Telegram-каналі Наша Нива.

Як стало відомо, людей почали затримувати після того, як вони відійшли від Палацу незалежності - резиденції президента Білорусі Олександра Лукашенка. Тут було затримано не менш ніж 20 осіб, приблизно стільки ж - в парку Перемоги.

Учасники акції відійшли від резиденції після того, як міліцейське оточення розпорошило перцевий газ - так силовики відреагували на спробу розписати загороджувальні щити.

Як видно на знятих кадрах, за демонстрантами буквально полюють невідомі люди з кийками і в бронежилетах, б'ють їх і затримують.


За даними активістів та громадських організацій, в перебігу дня в Мінську затримано 121 людини. Рахунок затриманих по всій Білорусії йде на сотні.

Як повідомляв "Апостроф", 4 вересня Світлана Тіхановском виступила в форматі відеозв'язку перед Радою безпеки ООН на неформальній конференції. Вона попросила допомоги у Організації Об'єднаних Націй у відновленні законності та дотримання прав людини в Білорусі і закликала організувати екстрене засідання Ради з прав людини ООН по ситуації в Білорусі.