RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Встиг повідомити про "людей в масках": в Білорусі перестав виходити на зв'язок ще один опозиціонер

Ще один член Координаційної ради опозиції Білорусі Максим Знак перестав виходити на зв'язок, після того як в штаб екс-кандидата в президенти Віктора Бабарика, де він перебував, увійшли люди в масках.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформацію, яку опубліковано на білоруському сайті TUT.BY.

"О 8.30 у Максима повинно було бути інтерв'ю, він не зайшов у зум, я йому зателефонував, він вимовив фразу "схоже, хтось до нас прийшов", відключився і написав слово "маски". Зараз він недоступний", - повідомив прес -секретар штабу Бабарика Гліб Глєбов.

Видання опублікувало фото людей в масках поруч з Максимом Знаком на парковці біля штабу. Тут також стоять кілька характерних мікроавтобусів з тонованими стеклами, один з них без номерів.

Адвокат Максима Знака повідомив, що його справою займається Слідчий комітет, у нього вдома планується обшук. Причини поки невідомі.

Максим Знак був одним з семи членів президії Координаційної ради, які залишалися на території Білорусі на свободу. П'ятеро - або затримані, або насильно вивезені за кордон.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 8 вересня, рідні та друзі білоруської опозиціонерки Антоніни Коновалової, яка була довіреною особою Світлани Тихановської на минулих в Білорусі президентських виборах, втратили з нею зв'язок після засідання суду. Як виявилося, опозиціонерку тримають в ізоляторі і звинувачують у кримінальному злочині.