RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Лукашенко полетів до Росії на переговори з Путіним: опубліковано відео

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вранці в понеділок, 14 вересня, вилетів в Сочі (Росія) для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як пише "Апостроф" , про це повідомляє Telegram-канал "TUT.BY новини"

"Олександр Лукашенко полетів в Сочі. Там у нього заплановані переговори з Володимиром Путіним", - сказано в повідомленні.

Як пише euronews, в Кремлі заявили, що в ході візиту будуть підніматися питання торгово-економічного співробітництва, зокрема - постачання нафти і газу. Мова так само піде про інтеграцію в рамках Союзної держави.

Крім того, Россія вважає, що координаційна рада опозиції Білорусі є неконституційною, тому мови про жодні контакти Москви і Ради йти не може. Не дивлячись на таку узгодженість позицій по ситуації в Білорусі, деякі аналітики впевнені, що переговори в Москві будуть дуже складними.

"Лукашенко досі дуже вдало водив Кремль за ніс, і особисто Путіна, але зараз Кремль вважає, що його приперли до стінки. Путін хоче отримати контроль над Білоруссю, його не дуже цікавить Лукашенко. Мабуть, мова піде ... Принаймні нам буде оголошено про економічну інтеграцію, про уніфікацію законодавства. Кремль би хотів повністю економічно поглинути Білорусь. Тобто політично вона може залишатися суверенною країною, але економічний суверенітет на думку Кремля вона має втратити", - сказав політолог Валерій Соловей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Олександр Лукашенко розповів, що президент РФ Володимир Путін просив його поговорити з президентом України Володимиром Зеленським.