RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Білоруський опозиціонер вислухав обвинувачення і оголосив голодування

Член президії Координаційної ради опозиції Білорусі Максим Знак, якого раніше було затримано в штабі екс-кандидата в президенти Віктора Бабарико, оголосив голодування, не погоджуючись з висунутим йому обвинуваченням.

Про це білоруському агентству TUT.BY повідомив захисник затриманого опозиціонера Дмитро Лаєвський.

За словами адвоката, Максиму Знаку пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 361 (заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

З тексту звинувачення неясно, які саме висловлювання опозиціонера спрямовані проти національної безпеки країни, тому Максим Знак вважає, що його переслідують за висловлення власних думок.

"У зв'язку з незаконністю кримінального переслідування і довільністю взяття під варту адвокат Максим Знак 18 вересня, з моменту пред'явлення обвинувачення, офіційно оголосив відмову від прийняття їжі. Про це він повідомив письмово адміністрацію СІЗО", - повідомив Лаєвський.

За словами Максима Знака, відмова від їжі є для нього в умовах СІЗО одним з небагатьох способів, що залишилися, боротьби проти беззаконня і несправедливості в країні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі подробиці затримання в Білорусі опозиціонерки Марії Колесникової, яку підозрюють у захопленні влади.