RU  UA

Не оборонні війська: що роблять десантники РФ на навчаннях в Білорусі

Російські військові відпрацьовують завдання по захопленню, по атаці і по нападу на навчаннях в Білорусі. І це несе певні загрози Україні, оскільки територія Білорусі може використовуватися Збройними силами Російської Федерації як своя.

Про це заявив військовий експерт, генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко в ефірі Апостроф Live.

"Як відомо, в Білорусі проводяться навчання, в яких беруть участь 300 десантників, 70 одиниць техніки ЗС РФ на Брестському полігоні з колегами зі Збройних сил Білорусі. Повинні були брати участь в цих навчаннях Збройні сили Сербії, але вони відмовилися в зв'язку з відповідною пропозицією від ЄС. Крім того, там була історія, коли сербського керівника образили представники МЗС Росії. Але так чи інакше, десантники ніколи не були частиною оборонних оборонних", - зазначив Романенко.

На навчаннях російські десантники відпрацьовують завдання по захопленню, атаці і нападу. І ці сили Росія може задіяти в Білорусі.

"Безумовно, це не без підстав, бо, як казав Путін, вони вже склали резерв правоохоронців, який задіють в Білорусі. Таким чином вони уточнюють можливості і позиції по Збройним силам, які теж можуть застосовуватися. На жаль, Білорусь підписала документи, згідно з якими її територія може використовуватися Збройними силами Російської Федерації як своя", - резюмував Романенко.