RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Росія частково скасує санкції проти України: про які підприємства йдеться

Після зустрічі народного депутата України Віктора Медведчука зі своїм кумом, президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, російський уряд відкрило ринок для декількох українських підприємств, яким раніше було заборонено поставляти свою продукцію в РФ.

Як передає Інтерфакс, таку пропозицію озвучив на зустрічі президента Росії з членами уряду в середу, 14 жовтня, російський прем'єр-міністр Михайло Мішустін.

За словами Мішустіна, він відреагував на озвучену Медведчуком прохання українських промисловців про можливість відкриття доступу на російський ринок деяким підприємствам, які були орієнтовані на експорт в Росію і щодо яких діють дзеркальні обмежувальні заходи після введення Україною санкцій проти РФ.

"Ми вважаємо за можливе дозволити поставки обладнання і продукції компаніям "Брацлав", Барському машинобудівному заводу і Рубіжанському картонному комбінату", - сказав глава російського уряду.

Президент Путін погодився з пропозицією Мішустина як "жест доброї волі".

Як повідомляв "Апостроф", під узгоджені 14 жовтня Європейським Союзом санкції через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального потрапили шість росіян з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.